Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ziarul de Gardă i-a tăiat…

Ziarul de Gardă i-a tăiat taxa lui „naglâi”

piata-centrala-sarbuDupă aproape o lună de dezbateri provocate de articolul ZdG, întitulat „Răsadul de pe strada de aur”, problema se pare că a fost soluţionată. Ieri, pe strada Armenească din Chişinău, în preajma intrării principale în Piaţa Centrală, pe locul unde scrie Arendă-material săditor, nu mai era nimeni care să îşi vândă marfa, deci nimeni nu mai plătea taxe neautorizate cetăţeanului Mihai Sârbu.
Majoritatea vânzătorilor erau în piaţă sau pe strada Varlaam. Cert este că Mihai Sârbu, care îşi asumase controlul asupra acetei bucăţi de trotuar, nu mai colecta bani de la ţărani în mod neautorizat.

O femeie, care vindea zarzăre în piaţă a declarat cu fermitate pentru ZdG:,,De luni nu mai plătim bani lui Sârbu. Bine că l-aţi oprit că era prea ,,naglîi”. Acum putem să vindem liniştiţi”.

Anterior, Veaceslav Marsejnîi, consilier municipal Chişinău, a declarat că de săptămâna aceasta se va face în aşa fel, încât oamenii să nu mai plătească aceste taxe cetăţeanului Sârbu.

Ion Balibov, comisar-adjunct al Comisariatului de Poliţie al sectorului Centru, susţine că acest caz al colectării neautorizate de taxe de către Mihai Sârbu este cercetat de oamenii legii. Detalii vor fi oferite atunci când vor fi disponibile şi rezultatele Inspectoratului Fiscal de Stat, şi ale Inspectoratului municipal de Stat pentru Seminţe.

Amintim că la 3 iunie ZdG a publicat un reportaj despre modul în care Mihai Sârbu, managerul firmei ,,Mercuriu-Centru, încasa taxe băneşti ilegale de la comercianţii cu material săditor de pe strada Armenească. După publicarea acestui articol Sârbu a lansat ameninţări la adresa reporterei ZdG. Ulterior, primarul Chirtoacă a efectuat o vizită la Piaţa Centrală, iar reprezentanţii poliţiei au reluat ancheta pe cazul Sârbu.
L.Zaharia, ZdG